Pečené šampiňóny, zeleninový šalát
Dnes vám ponúkam tip na rýchlu a skoro aj zdravú večeru, ale pokojne si to môžte pripraviť aj na obed. Ja mám veľmi rada vyprážané.... Či mäsko, alebo zeleninku.... Viem však, že zdraviu to nepridá. Tak skúšam nájsť aspoň trošku odľahčené recepty. Vyprážané jedlá môžete pokojne robiť v rúre, či teplovzdušnej fritéze, vôbec to jedlu na chuti neublíži, možno práve naopak.....
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská kkuchyňa
Recept pridaný: 06.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Šampiňóny
- 5 KS Šampiňóny (väčšie)
- 2 KS Vajce
- 100 g Múka hladká
- 100 g Strúhanka
- Soľ (podľa chuti)
- Petržlenová vňať (podľa potreby)
- 1/2 KS Kapusta biela
- 2 KS Repa červená
- 1 kelímok Jogurt biely
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Zeleninový šalát :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šampiňóny : Šampiňóny očistíme, opláchneme vodou a nakrájame na hrubšie plátky.
-
Krok 2.
Obalíme ich v klasickom trojobale. Múka, rozšľahane vajíčko, do ktorého pridáme soľ, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať, nakoniec šampiňóny obalíme v strúhanke.