Prajeme dobrú chuť :)

Bryndzové halušky

Milované bryndzové halušky.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Tradičná slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 06.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemno.

  2. Krok 2.

    Pridáme múku, vajce, soľ a trocha vody. Všetko spolu zmiešame, aby sme mali cesto.

  3. Krok 3.

    Cesto nahádžeme do vriacej osolenej vody pomocou haluškovača.

  4. Krok 4.

    Keď spenia, hneď ich vyberieme a do horúcich zamiešame bryndzu.

  5. Krok 5.

    Ja pridávam aj kyslú smotanu a opraženú slaninku.



Kefírový koláč s plnkou
Veľkonočná hrudka - syrek
Ryba s bylinkovým maslom