Bryndzové halušky
Milované bryndzové halušky.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Tradičná slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 06.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Zemiaky
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Pitná voda (podľa potreby)
- 200 g Múka polohrubá
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 100 g Slanina
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemno.
-
Krok 2.
Pridáme múku, vajce, soľ a trocha vody. Všetko spolu zmiešame, aby sme mali cesto.
-
Krok 3.
Cesto nahádžeme do vriacej osolenej vody pomocou haluškovača.
-
Krok 4.
Keď spenia, hneď ich vyberieme a do horúcich zamiešame bryndzu.
-
Krok 5.
Ja pridávam aj kyslú smotanu a opraženú slaninku.