Bryndzové halušky
Milované bryndzové halušky.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Tradičná slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 06.05.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Zemiaky
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Pitná voda (podľa potreby)
- 200 g Múka polohrubá
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 100 g Slanina
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemno.
-
Krok 2.
Pridáme múku, vajce, soľ a trocha vody. Všetko spolu zmiešame, aby sme mali cesto.