Makové šuľance ako od babičky
Jedlo, ktoré si pamätám, že mi babička robila na požiadanie. Spolu sme ich šúľali a s kopcom cukru a maku zjedli..
Kuchár/ka: Jarka
Kuchyňa : Slovenska
Recept pridaný: 04.05.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Jarka
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Zemiaky (uvarené)
- 200 g Múka polohrubá
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Cukor práškový
- Maslo (na vrch)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Uvarené zemiaky rozpučíme, pridáme všetky suroviny a urobíme cesto, ktoré nelepí. Postupne si našúľame šúľance a varíme v osolenej vode, kým nevyplavajú na hladinu.
-
Krok 2.
Polejeme rozpusteným maslom, cukrom, a mletým makom. Dobrú chuť.