Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Makové šuľance ako od babičky

Jedlo, ktoré si pamätám, že mi babička robila na požiadanie. Spolu sme ich šúľali a s kopcom cukru a maku zjedli..

Kuchár/ka: Jarka
Vhodné na : Slovenska
Recept pridaný: 04.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Jarka

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Uvarené zemiaky rozpučíme, pridáme všetky suroviny a urobíme cesto, ktoré nelepí. Postupne si našúľame šúľance a varíme v osolenej vode, kým nevyplavajú na hladinu.

  2. Krok 2.

    Polejeme rozpusteným maslom, cukrom, a mletým makom. Dobrú chuť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Treska so zemiakmi
Domáci sendvič s perfektnou nátierkou
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou