5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Chlieb
- 80 g Maslo
- 3 strúčik Cesnak
- 200 g Gouda syr
- 200 g Syr niva s modrou plesňou
- 150 g Debrecínska šunka
- 1 KS Jarná cibuľka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bochník ostrým zubatým nožom nakrájať zvrchu na kocky, neodkrajovať až úplne dole.
-
Krok 2.
Do otvorov natrieť časť rozpusteného masla s roztlačeným cesnakom a soľou, nasypať osmaženú cibuľu.
-
Krok 3.
Nastrkať dovnútra kúsky syra a údeniny, potom celé zabaliť do alobalu a zapiecť v rúre asi 30 minút na 180 °C.
-
Krok 4.
Ku koncu pečenia rozbaliť, potrieť zvyškom cesnakového masla a vo finále posypať jarnou cibuľkou.