Fazuľa v zeleninovej omáčke
On: "Teda mamko, tys nám zase uvařila takovou dobrotu. No tak to zas budu pěkně nachcípanej..." Já samozřejmě nechápu, takže on vysvětluje: "No zas se toho nacpu jako blbec, pak budu "ucházet" a nebudu se moct cejtit, tak si otevřu okýnko u náklaďáku a celej zbytek tejdne budu jezdit s nudlí u nosu, protože z toho průvanu chytnu rýmu...".
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Fazuľa biela
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Mrkva
- 2 plechovka Paradajkový pretlak (malé)
- 1 KS Paprika červená
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Majoránka (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Cukor kryštálový (podľa chuti)
- Čili omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazuľa prepláchneme, necháme namočenú asi 4 hodinky a potom uvaríme domäkka a scedíme. Potom vsypeme klobásy, cesnak a fazuľu, pridáme zeleninovú omáčku, ochutíme majoránom, soľou a korením, podľa potreby máličko podlejeme a necháme zľahka prebublávať
-
Krok 2.
Na panvici speníme cibuľu, pridáme mrkvu a nakrájanú papriku a restujeme do polomäkka. Potom pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a cukor a zrestujeme.
-
Krok 3.
Potom pridáme cesnak a fazuľu, pridáme chili omáčku, ochutíme majoránom, soľou a korením, podľa potreby máličko podlejeme a necháme zľahka prebublávať.