Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzsky Quiche

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 140 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto : Cesto spracovať a dať na 30 minút odpočinúť do chladničky, potom si asi 1/3 odkrojiť na vytvorenie okraja (ja mám vrkôčik) a zvyšok vyvaľkať na veľkosť tortovej formy s priemerom 24cm.

  2. Krok 2.

    Dno formy vymazať a cesto tam presunúť, okraj potrieť bielkom a prilepiť vytvorený vrkôčik, ten opäť potrieť bielkom, dno prepichnite a uložte náplň.

  3. Krok 3.

    Dnešné výborná náplň : kuracie mäso, cibuľa, červená paprika, sterilizovaná kukurica, kyslá smotana, vajce, soľ, korenie a navrch trocha strúhaného syra.

  4. Krok 4.

    Dať piecť na 180 °C cca na 30 minút. Tesne pred dopečením odrovnáte skruž, aby sa okraj pekne zafarbil.



Lahodný šalátik, cesnaková bageta
Medailóniky z bravčovej panenky na dubákovej omáčke s opekanými zemiakmi.
Zemiaky na kyslo s fašírkou