Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ratatouille

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zelenina by mala byť približne v hmotnostnom pomere (takže mám misku nakrájaného baklažánu, misku paprík a misku cukety).

  2. Krok 2.

    Najskôr orestujte v panvici na olivovom oleji baklažán, potom ho vyberiem dierovanou naberačkou do väčšieho hrnca, posypu trochou provensálskeho korenia a prikryte pokrievkou.

  3. Krok 3.

    Potom pridám do panvice trochu oleja a orestujte papriky. V okamihu, keď začnú mäknúť, je naberačkou vyberiem a pridám do hrnca k baklažánu, opäť posypu bylinkami a priklopíme.

  4. Krok 4.

    Potom orestujte obdobným spôsobom aj cuketu a vrazím ju do hrnca k ostatnej zelenine, pridám prelisovaný cesnak, ľahko premiešam a priklopíme.

  5. Krok 5.

    Nakoniec vsypem do panvice cibuľu, nechám zosklovitieť, pridám plátky cesnaku, lúpané paradajky aj so šťavou, soľ, korenie a cukor a nechám na miernom ohni prebublávať, kým sa tekutina neodparí. Zmes vlejeme do hrnca na zeleninu, premiešam a prehrejte.

  6. Krok 6.

    Ja som k tomu upiekla tresku a cesnakovú bagetu.



Venčeky s maslovo-pudingovým krémom
Jemný ovocný koláč s posýpkou
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami