Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Baklažán
- 1 KS Paprika červená
- 1 KS Cuketa
- 1 KS Paprika žltá
- 2 KS Cibuľa
- 1 plechovka Lúpané paradajky
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Provensálska zmes (podľa chuti)
- 2 PL Cukor kryštálový
- Olej olivový (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zelenina by mala byť približne v hmotnostnom pomere (takže mám misku nakrájaného baklažánu, misku paprík a misku cukety).
-
Krok 2.
Najskôr orestujte v panvici na olivovom oleji baklažán, potom ho vyberiem dierovanou naberačkou do väčšieho hrnca, posypu trochou provensálskeho korenia a prikryte pokrievkou.
-
Krok 3.
Potom pridám do panvice trochu oleja a orestujte papriky. V okamihu, keď začnú mäknúť, je naberačkou vyberiem a pridám do hrnca k baklažánu, opäť posypu bylinkami a priklopíme.
-
Krok 4.
Potom orestujte obdobným spôsobom aj cuketu a vrazím ju do hrnca k ostatnej zelenine, pridám prelisovaný cesnak, ľahko premiešam a priklopíme.
-
Krok 5.
Nakoniec vsypem do panvice cibuľu, nechám zosklovitieť, pridám plátky cesnaku, lúpané paradajky aj so šťavou, soľ, korenie a cukor a nechám na miernom ohni prebublávať, kým sa tekutina neodparí. Zmes vlejeme do hrnca na zeleninu, premiešam a prehrejte.
-
Krok 6.
Ja som k tomu upiekla tresku a cesnakovú bagetu.