Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Marhuľové knedličky z tvarohového cesta

V televizi straší, že české meruňky letos nebudou, a když, tak hóóódně drahé. No tak to v tomhle státě není žádná novinka, už jsem dlouho nezažila, že by tady bylo něco levného a zároveň kvalitního. Ale což, tak si dáme něco málo z dovozu. :D.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 16.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 3
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z ingrediencií vypracujeme cesto. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť. Potom už len prstami berieme kúsky cesta a balíme do neho marhule.

  2. Krok 2.

    Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú. Potom je varím asi ešte 5 minút, podľa druhu ovocia. Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Jablkový hnetený
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Vrabce v hrsti