Marhuľové knedličky z tvarohového cesta
V televizi straší, že české meruňky letos nebudou, a když, tak hóóódně drahé. No tak to v tomhle státě není žádná novinka, už jsem dlouho nezažila, že by tady bylo něco levného a zároveň kvalitního. Ale což, tak si dáme něco málo z dovozu. :D.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Tvaroh jemný
- 70 g Maslo (zmäknuté)
- 70 g Detská krupica
- 70 g Múka hladká
- 1 balíček Vanilkový cukor
-   Citrónová kôra (podľa chuti)
-   Marhule (podľa potreby)
-   Tvaroh hrudkový (podľa potreby, na ozdobu)
-   Cukor práškový (podľa potreby)
-   Maslo (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z ingrediencií vypracujeme cesto. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť. Potom už len prstami berieme kúsky cesta a balíme do neho marhule.
-
Krok 2.
Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú. Potom je varím asi ešte 5 minút, podľa druhu ovocia. Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.