Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku

Dneska nic extra převratného... Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku..

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z karfiolu zrežeme stonku s listami, vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme ľahkým varom do polomäkká. Potom scedíme, necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky (tie väčšie som ešte rozpolil, aby vznikli radšej menšie kúsky, s ktorými sa lepšie manipuluje).

  2. Krok 2.

    Do kastrólika vsypeme hrášok, pridáme grilovacie korenie (nemusí byť, zmes už je mierne ochutená) a studenú vodu a vymiešame hustejšie cestíčko. Pomocou lyžice a vidličky v ňom obaľujeme jednotlivé kúsky karfiolu a ihneď smažíme vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  3. Krok 3.

    Opečený karfiol necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s uvarenými zemiakmi.

  4. Krok 4.

    Hraška je zmes jemne mletého hrachu, kukurice, ryže a pšena s prídavkom korenia a soli. Možno ju použiť na obaľovanie mäsa i zeleniny, na zahustenie polievok a omáčok a ako náhradu vajec pri príprave rôznych placiek a fašírok. Neobsahuje lepok.



Kapor na masle
Domáci ajvar
Špagety s mletým mäsom a olivami