Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku
Dneska nic extra převratného... Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Karfiol (stredne veľký)
- 250 g Hráška jemná (na obaľovanie)
- Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Grilovacie korenie
- Olej (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z karfiolu zrežeme stonku s listami, vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme ľahkým varom do polomäkká. Potom scedíme, necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky (tie väčšie som ešte rozpolil, aby vznikli radšej menšie kúsky, s ktorými sa lepšie manipuluje).
-
Krok 2.
Do kastrólika vsypeme hrášok, pridáme grilovacie korenie (nemusí byť, zmes už je mierne ochutená) a studenú vodu a vymiešame hustejšie cestíčko. Pomocou lyžice a vidličky v ňom obaľujeme jednotlivé kúsky karfiolu a ihneď smažíme vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.