Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku

Dneska nic extra převratného... Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z karfiolu zrežeme stonku s listami, vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme ľahkým varom do polomäkká. Potom scedíme, necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky (tie väčšie som ešte rozpolil, aby vznikli radšej menšie kúsky, s ktorými sa lepšie manipuluje).

  2. Krok 2.

    Do kastrólika vsypeme hrášok, pridáme grilovacie korenie (nemusí byť, zmes už je mierne ochutená) a studenú vodu a vymiešame hustejšie cestíčko. Pomocou lyžice a vidličky v ňom obaľujeme jednotlivé kúsky karfiolu a ihneď smažíme vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Domáce Housky alebo žemle
Grilované rebrá s cibuľkou
Buchty na pare