Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové lokše

V jednoduchosti je krása a ty nejchutnější pokrmy bývají leckdy až neskutečně jednoduché. Těchhle placek bych se mohla doslova "užrat" a celá naše rodina jak bys met..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.

  2. Krok 2.

    Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán. Okamih, kedy je lokša z jednej strany pečená poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.

  3. Krok 3.

    Lokšu otočíme, potrieme zľahka maslom a dopečieme aj z druhej strany. Touto stranou pretočíme hotovú lokšu na veľký tanier, opäť potrieme maslom a stočíme.

  4. Krok 4.

    Hotové lokše podávam k hustým polievkam, ako je gulášová alebo kapustová, miesto pečiva. Dajú sa samozrejme pojedať aj samotné, ale moje deti je milujú treba potreté slivkovým lekvárom a sypané makom.



Zemiaky na paprike s domácou klobásou
Dusená pečeň na slanine a cibuli
Lahodná roláda Deň a Noc