Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiakové lokše

V jednoduchosti je krása a ty nejchutnější pokrmy bývají leckdy až neskutečně jednoduché. Těchhle placek bych se mohla doslova "užrat" a celá naše rodina jak bys met..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 15.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.

  2. Krok 2.

    Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán. Okamih, kedy je lokša z jednej strany pečená poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rybie filé, zemiaková kaša, šalátik
Kuracie ragú s hráškom
Kuracie prsia na olivách a paradajkách