Bryndzové halušky - zemiakové
Ahojte ,dnes bryndzové halušky. Použil som výborné zemiakové halušky.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.03.21
Ingrediencie
Zemiakové halušky:
- 600-700 g Zemiaky
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Vajce
- 300 g Múka polohrubá (+ podľa potreby)
- 50 g Maslo
- Slanina (na škvarky)
- Jarná cibuľka (podľa chuti)
Na vrch:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame do dostatočne veľkej nádoby. Dobre premiešame so soľou, vajíčkom a múkou.
-
Krok 2.
Cez haluškovač dávame priamo už do vriacej vody.
-
Krok 3.
Halušky vyplávajú asi po troch minútach a sú hotové. Scedíme ich, ja pridávam aj rozpustené maslo a tak bryndzu.
-
Krok 4.
Na vrch si môžeme urobiť so slaniny škvarky alebo pridáme jarú cibuľku :) Dobrú chuť