Prajeme dobrú chuť :)

Bryndzové halušky - zemiakové

Ahojte ,dnes bryndzové halušky. Použil som výborné zemiakové halušky.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.03.21

4.43 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie


Zemiakové halušky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame do dostatočne veľkej nádoby. Dobre premiešame so soľou, vajíčkom a múkou.

  2. Krok 2.

    Cez haluškovač dávame priamo už do vriacej vody.

  3. Krok 3.

    Halušky vyplávajú asi po troch minútach a sú hotové. Scedíme ich, ja pridávam aj rozpustené maslo a tak bryndzu.

  4. Krok 4.

    Na vrch si môžeme urobiť so slaniny škvarky alebo pridáme jarú cibuľku :) Dobrú chuť



Švajčiarska roláda
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Letná jablková limonáda