Bryndzové halušky - zemiakové
Ahojte ,dnes bryndzové halušky. Použil som výborné zemiakové halušky.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.03.21
4.67 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Zemiakové halušky:
- 600-700 g Zemiaky
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Vajce
- 300 g Múka polohrubá (+ podľa potreby)
- 50 g Maslo
-   Slanina (na škvarky)
-   Jarná cibuľka (podľa chuti)
Na vrch:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame do dostatočne veľkej nádoby. Dobre premiešame so soľou, vajíčkom a múkou.
-
Krok 2.
Cez haluškovač dávame priamo už do vriacej vody.