Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 Hliva ustricová
- 1 ČL Dijonská horčica
- 1 ČL Sójová omáčka
- Tymián (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 PL Bravčová masť
- 1/2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 KS Paradajka
- Zelerová vňať
- 2 KS Bobkový list
- Soľ (podľa chuti)
- 1 kelímok Smotana na varenie
- 300 Múka hrubá
- 1 KS Vajce
- 1 ČL Soľ
- 2 dl Pitná voda (podľa potreby)
Halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Dnes taký bezmäsitý obed. Hlivu nakrájať, dát do misky, pridať čajovú lyžičku dijonskej horčice, sójovej omáčky, tymian, mleté čierne korenie, premiešať. Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť. Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť. Halušky. Hrubá muka, vajíčko, soľ, voda, vymiešať cesto a prepasírovať do vriacej vody cez haluškareň.
-
Krok 2.
Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť.
-
Krok 3.
Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť.
-
Krok 4.
Halušky. Hrubá muka, vajíčko, soľ, voda, vymiešať cesto a prepasírovať do vriacej vody cez haluškareň.