Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hliva na smotane s haluškami

.

Kuchár/ka: Peter Lauf
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 26.02.21

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: Juraj Bogdány

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Dnes taký bezmäsitý obed. Hlivu nakrájať, dát do misky, pridať čajovú lyžičku dijonskej horčice, sójovej omáčky, tymian, mleté čierne korenie, premiešať. Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť. Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť. Halušky. Hrubá muka, vajíčko, soľ, voda, vymiešať cesto a prepasírovať do vriacej vody cez haluškareň.

  2. Krok 2.

    Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hovädzie mäso na mrkve
Kuracie rolky s tarhoňou
Kuracie stehná na zemiakoch