4.5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 0
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka hladká
- 1 kocka Droždie
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 2 ČL Soľ
- 150 ml Mlieko
- 100 ml Olej
- 2 KS Vajce (1 do cesta, 1 na potretie)
- Sezam (na posypanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku si preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, nalejeme tam teplé nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, dáme lyžičku cukru, opatrne premiešame vidličkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme soľ, vodu, jedno vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. Po vykysnutí dáme cesto na dosku, rozdelíme na 6 častí, z každej urobíme malý bochník a preložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200°C 20 minút.