Prajeme dobrú chuť :)

Žemle na burger

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.02.21

4.5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 0
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, nalejeme tam teplé nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, dáme lyžičku cukru, opatrne premiešame vidličkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme soľ, vodu, jedno vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. Po vykysnutí dáme cesto na dosku, rozdelíme na 6 častí, z každej urobíme malý bochník a preložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200°C 20 minút.



Plnený chlieb
Bryndzové pirohy
Ázijské plnené taštičky