Prajeme dobrú chuť :)

Slivkové gule

Výborné zemiakové gule na sladko plnené ovocím. V mojom prípade som dnes použila čerstvé slivky. Samozrejme, ovocie je už na vás :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Uvaríme zemiaky v šupke (môžete aj klasicky), pretlačíme alebo postrúhame na jemnej strane strúhadla, pridáme múku, vajíčko a štipku soli. Všetko spolu dobre zmiešame a vyhnetieme cesto.

  2. Krok 2.

    Rozvaľkáme na cca 3mm hrúbku, nakrájame na štvorce a plníme ovocím (ja som použila slivky, môžete dať jahody, čučoriedky, čerešne, marhule, skombinovať s tvarohom... ). Dôkladne zlepíme a vytvarujeme guľky.

  3. Krok 3.

    Dáme variť do vriacej vody, občas premiešame. Keď plávajú na vrchu, znamená, že sú uvarené, a že ich môžeme vybrať von. Posypeme ich posýpkou a polejeme spraženým maslom.

  4. Krok 4.

    Posýpka môže byť maková, tvarohová strúhankova alebo kakaová. Ja som si pripravila strúhankovú. Strúhanku som na panvičke opražila spolu s kryštálovým cukrom. Pozor aby nezhorela.



Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Krkovička s kyslou kapustou a zemiakmi