Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Slivkové gule

Výborné zemiakové gule na sladko plnené ovocím. V mojom prípade som dnes použila čerstvé slivky. Samozrejme, ovocie je už na vás :).

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.11.20

5 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Uvaríme zemiaky v šupke (môžete aj klasicky), pretlačíme alebo postrúhame na jemnej strane strúhadla, pridáme múku, vajíčko a štipku soli. Všetko spolu dobre zmiešame a vyhnetieme cesto.

  2. Krok 2.

    Rozvaľkáme na cca 3mm hrúbku, nakrájame na štvorce a plníme ovocím (ja som použila slivky, môžete dať jahody, čučoriedky, čerešne, marhule, skombinovať s tvarohom... ). Dôkladne zlepíme a vytvarujeme guľky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hliva na smotane s haluškami
Kuracie na smotane s ryžou
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky