Segedínsky guláš zo sójového mäsa
Hoci sme mäsožravci :), ľúbime aj sójové mäso :) Netvrdím, že sója sa vyrovná chuťou mäsu, ale keď sa dobre pripraví, môže z nej byť chutný bezmäsitý obed ☺️ Dnes segedínsky guláš zo sójového mäsa, domáce knedle (4ks) a na zajtra z rovnakého cesta parené buchty s domácim broskyňovým džemom :p Pochutili sme si všetci :).
Kuchár/ka: Martina Gromová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 balíček Sójové kocky
- 3 kocka Masox (bojón)
- Sójová omáčka (podľa chuti)
- 2 KS Cibuľa
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Vegeta (podľa chuti)
- Červená paprika sladká
- 1 Konzerva Paradajkový pretlak (malá)
- 1 KS Bobkový list
- 1,5 Kg Kapusta kyslá
- 250 ml Smotana na šľahanie
- 400 ml Kyslá smotana
- 5 PL Múka hladká
- 2 PL Cukor kryštálový
- 2 l Zeleninový vývar
- Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sójové kocky dáme variť do hrnca s 1,5 litrom vody, masoxom a sójovou omáčkou. Varíme, kým nie sú sójové kocky mäkké. Odstavíme a necháme vychladnúť vo vode.
-
Krok 2.
Medzitym si v hrnci zohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Sójové kocky vyžmýkame čo najviac to ide a prihodíme k cibuli. Opečieme dozlatista a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíľku opražíme.
-
Krok 3.
Pridáme kyslú kapustu a jemne opečieme. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, vegetu, čierne korenie. Necháme variť pod pokrievkou kým nie je kapusta mäkká. Pridáme pretlak a cukor.
-
Krok 4.
V miske si rozhabarkujeme smotany s múkou a vlejeme k mäsu s kapustou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
-
Krok 5.
Podlávme s knedlíkom :) Dobrú chuť