Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Segedínsky guláš zo sójového mäsa

Hoci sme mäsožravci :), ľúbime aj sójové mäso :) Netvrdím, že sója sa vyrovná chuťou mäsu, ale keď sa dobre pripraví, môže z nej byť chutný bezmäsitý obed ☺️ Dnes segedínsky guláš zo sójového mäsa, domáce knedle (4ks) a na zajtra z rovnakého cesta parené buchty s domácim broskyňovým džemom :p Pochutili sme si všetci :).

Kuchár/ka: Martina Gromová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.20

5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Martina Lacušková Gromová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Sójové kocky dáme variť do hrnca s 1,5 litrom vody, masoxom a sójovou omáčkou. Varíme, kým nie sú sójové kocky mäkké. Odstavíme a necháme vychladnúť vo vode.

  2. Krok 2.

    Medzitym si v hrnci zohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Sójové kocky vyžmýkame čo najviac to ide a prihodíme k cibuli. Opečieme dozlatista a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíľku opražíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Citrusový dezert
Špagety zapečené s mletým mäsom