Prajeme dobrú chuť :)

Jogurtové langoše

Kuba miluje kečup, takže si ho hojně našplíchá na cokoliv, langoše nejsou tudíž výjimkou. Já zas do všeho nacpu česnek, a tak moje verze je ryze "antiupírská". :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.09.20

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Do časti ohriateho mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu múky a lyžičku cukru a dôkladne rozmiešame. Vzišiel kvások vlejeme do misy k zmesi múky, prášku do pečiva a soli, prilejeme zvyšok mlieka a olej, pridáme jogurt a vymiešame husté cesto. Potom ho preložíme na dosku a ešte rukami pekne premiesime.

  2. Krok 2.

    Hotové cesto vložíme do premasteného !!! igelitového vrecka, nepriedušne uzavrieme a ubytujeme v chladničke.

  3. Krok 3.

    A teraz už je na nás, či budeme langoše pripravovať už druhý deň alebo necháme cesto odpočívať pokojne ďalších 3-5 dní. Z cesta ukrajujú menšie kúsky, tie roztlačíme dlaňou na pomastený pracovnej doske a necháme ich chvíľku "nadýchnuť".

  4. Krok 4.

    Potom vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista.

  5. Krok 5.

    Jedna vychytávka od výrobcu: Po vložení cesta do oleja vezmeme naberačku, naberieme vriaci olej a langoš s ním polievame, kraaasne sa nafúkne a je ako obláčik.

  6. Krok 6.

    Hotové necháme odkvapkať prebytočný omastok na papierovej utierke a ešte teplé podávame.

  7. Krok 7.

    Ja natieram zmesou kyslej smotany a cesnaku, rozotreného so soľou a sýpu strúhaným tvrdým syrom. Kuba si na to chrstne ešte liter kečupu a je najšťastnejší dieťa na tejto planéte.



Najlepšia domáca Mortadela
Slivkové gule
Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou