Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Vznešene by sa mohli nazývať "pasta Risotto", ale keďže som si opäť receptúru "přibrousila" k obrazu svojmu, zostanem radšej pri zemi a v Čechách..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.06.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 350 g Semolinové cestoviny (v suchom stave / alebo podľa chuti)
- 1 l Mlieko
- Repkový olej
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 100 g Anglická slanina (na kocky)
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Sušený cesnak
- 1 plechovka Kukurica (menšia)
- 250 g Šunka (na prúžky)
- 1 hrsť Petržlenová vňať (sekaná)
- 200 g Čedar (dala som plátky)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme slaninu a necháme rozvoňať. Potom vsypeme cestoviny, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, premiešame, priklopíme pokrievkou a pravidelne premiešame, aby sa nám zmes odspodu neprichytila.
-
Krok 2.
Cca po pol hodine cestoviny mlieko takmer "vypijú" a sú tzv. "Al dente". Pridáme šunku, kukuricu a petržlenovú vňať, premiešame a nakoniec necháme v zmesi rozpustiť syr.