Omeleta plnená špenátom
Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.04.20
Ingrediencie
Omeleta:
- 400 g Múka polohrubá
- 1 ČL Soľ (zarovnaná)
- 4 KS Vajce
- 600 ml Mlieko
- 2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 3 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 400 g Špenát mrazený (nasekaný nadrobno)
- 1/2 hrnček Mlieko
- Olej
- Soľ
- Podravka
- 4 PL Múka polohrubá
Špenát:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku zmiešame so soľou, mliekom a žĺtky, dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút odstáť. Potom pozvoľna primiešame sneh z bielkov. Naberačkou meriame cesto na ľahko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán.
-
Krok 2.
Ja vždy pri nalievaní cesta odstránim panvicu zo zdroja tepla a cesto pozvoľna rozprestriem po panvici, je trochu "lenivejší" ako cesto na palacinky, takže sa mu veľmi nechce sa samo o sebe roztekať. Každú omelete ihneď potriem špenátom a Zarolujte. Z tohto množstva som urobila 15 kúskov.
-
Krok 3.
Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, prilejeme mlieko a pridáme mrazený špenát. Hrniec prikryjeme pokrievkou, stlmíme platňu a necháme špenát povoliť.
-
Krok 4.
Potom po častiach opatrne vmiešame múku, aby sa nám nevytvorili hrudky, dôkladne rozmiešame, osolíme a za občasného miešania povaríme, kým nezhustne natoľko, že sa nám začne zľahka lepiť na varešku.
-
Krok 5.
Podľa chuti dosolíme, môžeme pridať sušený cesnak alebo štipku mletého čili pre výraznejšiu arómu a dochutíme Podravka ochucovadlom.