Prajeme dobrú chuť :)

Omeleta plnená špenátom

Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.04.20

3.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Omeleta:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku zmiešame so soľou, mliekom a žĺtky, dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút odstáť. Potom pozvoľna primiešame sneh z bielkov. Naberačkou meriame cesto na ľahko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán.

  2. Krok 2.

    Ja vždy pri nalievaní cesta odstránim panvicu zo zdroja tepla a cesto pozvoľna rozprestriem po panvici, je trochu "lenivejší" ako cesto na palacinky, takže sa mu veľmi nechce sa samo o sebe roztekať. Každú omelete ihneď potriem špenátom a Zarolujte. Z tohto množstva som urobila 15 kúskov.

  3. Krok 3.

    Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, prilejeme mlieko a pridáme mrazený špenát. Hrniec prikryjeme pokrievkou, stlmíme platňu a necháme špenát povoliť.

  4. Krok 4.

    Potom po častiach opatrne vmiešame múku, aby sa nám nevytvorili hrudky, dôkladne rozmiešame, osolíme a za občasného miešania povaríme, kým nezhustne natoľko, že sa nám začne zľahka lepiť na varešku.

  5. Krok 5.

    Podľa chuti dosolíme, môžeme pridať sušený cesnak alebo štipku mletého čili pre výraznejšiu arómu a dochutíme Podravka ochucovadlom.



Kuracie rizoto so zeleninou
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Tradičné bryndzové halušky