Prajeme dobrú chuť :)

Pečene zeleninové rizoto

Děti mi odkývaly, že dneska klidně může být bezmasý oběd, když nemáme tatínka doma. Takže takové odlehčené české zeleninové rizoto byla skvělá volba. "Jen prý aby tam bylo hóóódně sýra", staral se Kuba. Nezapře, že je po mamince....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.04.20

5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ryžu orestovať na masti a vsypať do pekáča, pridať zeleninu, rozpustené kocky vývaru, soľ, čierne korenie a bylinky, dôkladne premiešať a zaliať vodou tak, aby hladina vody bola asi 0,5 cm nad zmesou.

  2. Krok 2.

    Cez pekáč pretiahneme alobal, zaistíme vekom a pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.

  3. Krok 3.

    Pozn .: Mäso možno samozrejme pridať tiež. Nakrájame ho na rezance, orestujeme a pridáme k zmesi do pekáča.

  4. Krok 4.

    Výborné sú napríklad aj huby, či už čerstvé, mrazené či sušené. Dávame Ak sušené, radšej pridáme aj málinko viac tekutiny.



Vývar
Bebe koláč nepečený
Klasický uhorkový šalát