Prajeme dobrú chuť :)

Domáci chlebík bez kysnutia

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.01.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.Do malej misky dáme cukor, droždie a vlažnú vodu. Dobre premiešame. Nalejeme do múky a pridáme soľ. Do zapekacej misy alebo formy na chlebík dáme papier na pečenie a cesto doň vylejeme. Do vyhriatej rúry na 220°dáme chlebík a pečieme kým nechytí peknú farbu a kôrku. Počas pečenia 3x potrieme slanou vodou a tak isto aj hneď po upečení. Vyberieme ho z misy a dáme do vypnutej, zohriatej rúry na 5 minút. Potom ešte preložíme naň mokrú utierku aby bola kôrka mäkká.



Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Cuketové rezy
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou