Domáci chlebík bez kysnutia
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.01.20
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 400 g Múka hladká
- 1 ČL Soľ
- 2 ČL Rasca
- 300 ml Pitná voda (vlažná)
- 1 ČL Cukor kryštálový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Do malej misky dáme cukor, droždie a vlažnú vodu. Dobre premiešame. Nalejeme do múky a pridáme soľ. Do zapekacej misy alebo formy na chlebík dáme papier na pečenie a cesto doň vylejeme. Do vyhriatej rúry na 220°dáme chlebík a pečieme kým nechytí peknú farbu a kôrku. Počas pečenia 3x potrieme slanou vodou a tak isto aj hneď po upečení. Vyberieme ho z misy a dáme do vypnutej, zohriatej rúry na 5 minút. Potom ešte preložíme naň mokrú utierku aby bola kôrka mäkká.