5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Zemiaky
- 1 ČL Soľ
- 300 g Múka polohrubá
- 250 g Bryndza
- 200 g Slanina
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha.
-
Krok 2.
2. Slaninu nakrájame a opražíme na panvici.
-
Krok 3.
3. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
-
Krok 4.
4. Z halušiek vylejeme 3/4 vody. Do zvyšku primiešame bryndzu a podávame na tanier. Posypeme slaninkou