Prajeme dobrú chuť :)

Tradičné bryndzové halušky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.01.20

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha.

  2. Krok 2.

    2. Slaninu nakrájame a opražíme na panvici.

  3. Krok 3.

    3. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.

  4. Krok 4.

    4. Z halušiek vylejeme 3/4 vody. Do zvyšku primiešame bryndzu a podávame na tanier. Posypeme slaninkou



Gaštanová torta
Guľášová polievka
Tekvicový prívarok