Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.09.19
4.38 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Syr hermelín (použila som Kráľa syrov)
- 3 KS Vajce
- 3 PL Strúhanka
- 3 PL Múka hladká
-   Soľ (podľa chuti)
-   Strúhanka (na obalenie)
-   Brusnice (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Syr rozdelíme na 6 kúskov, obalíme v cestíčku a potom v strúhanke (je to trošku piplačka, takže odporúčam predovšetkým slobodným dámam a pánom alebo slameným vdovám, pretože keď už sa s tým babrete, nechcete sa o tú dobrôtku s nikým moc deliť: D: D: D).
-
Krok 2.
Potom uložíme na tácku a vrazíme aspoň na 1 hodinku do mrazničky. Potom vkladáme do horúceho oleja a smažíme dozlatista.