Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Krémové hubové (dubákové) rizoto

.

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.09.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Halàsz

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.

  2. Krok 2.

    Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto
Syrové placky - zemiakové
Švédske mäsové guľky