Krémové hubové (dubákové) rizoto
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.09.19
4.17 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Halàsz
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Ryža
- 2-3 hrsť Hríb dubový sušené
- 3 dl Biele víno
- 3 dl Vývar (alebo vody)
- 1 hrsť Sušené paradajky
- 1 KS Cibuľa
- Olej
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.
-
Krok 2.
Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.