Prajeme dobrú chuť :)

Domáca parená-kysnutá knedľa

Pomerne jednoduchý recepty na domacu knedlu. Vysledok je báječný... pochváľte sa v komentári ako sa vám podaril.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa :
Recept pridaný: 19.08.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1.Ohrejeme vodu a mlieko aby boli vlažné. Do misky odlejeme 50ml mlieka, pridáme rozmrvené droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.

  2. Krok 2.

    2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.

  3. Krok 3.

    3.Do zvyšku vody s mliekom zamiešame vajce a olej. Do múky vylejeme kvások. Cesto len zhruba zamiešame aby sa spojilo s múkou. Necháme 10 minút postáť.

  4. Krok 4.

    4.Až teraz vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 45 minút až hodinu. (ja dávam pod paplón ako kedysi moja starká)

  5. Krok 5.

    5.Cesto rozdelíme na dve polovice, na pomúčenej doske vypracujeme dve knedle a necháme ešte 10 minút postáť. Medzitým si pripravíme široký hrniec s vodou cca 200ml , do ktorého dáme parák. Naň položíme papier na pečenie. Keď voda začne vrieť vložíme knedľu a zakryjeme. 20 minút ncháme pariť a NEOTVARAME!!! mohla by spľasnúť.

  6. Krok 6.

    6.Po 20 minútach odkryjeme pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdlou. Ak ju nebudeme konzumovať hneď, potrieme olejom. Takto isto spravíme aj druhú knedľu.



Cestoviny s kuracím mäsom
Kuracie prsia na mede
Vajíčková nátierka