Domáca parená-kysnutá knedľa
Pomerne jednoduchý recepty na domacu knedlu. Vysledok je báječný... pochváľte sa v komentári ako sa vám podaril.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa :
Recept pridaný: 19.08.19
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka polohrubá
- 125 ml Mlieko polotučné (vlažné)
- 125 ml Pitná voda (vlažná)
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Vajce slepačie
- 21 g Droždie (čerstvé)
- 1 ČL Cukor kryštálový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Ohrejeme vodu a mlieko aby boli vlažné. Do misky odlejeme 50ml mlieka, pridáme rozmrvené droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.
-
Krok 2.
2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.