Klasický ale výborný vyprážaný syr so zemiakmi
Keď sa doma opýtam "Čo mám dnes variť?".....a dostanem odpoveď... "Niečo strašne dobré!!!" presne viem, čo majú spolubývajúci na mysli. Je čas na vyprážaný syr :) No a keď chcem, aby to bolo ešte lepšie, tak urobím vyprážaný syr so šunkou....
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.08.19
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 200 g Šunka
- 6 plátok Eidam tehla (43% a 1cm hrube)
- 2 KS Vajce
- 1/2 dl Mlieko
-   Strúhanka
-   Petržlenová vňať (podľa chuti, nasekaná)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na dva, alebo tri plátky šunky položíme plátok syra a znovu dva, tri plátky šunky. Obalujeme v múke, vo vajíčkach, ktoré rozšľaháme s mliekom a vňaťou a nakoniec obalíme v strúhanke...
-
Krok 2.
Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán do zlatista.