4 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 4
Zdroj: Jana Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Múka polohrubá
- 3 KS Vajce slepačie
- 2 dl Olej slnečnicový
- 4 dl Mlieko polotučné
- 1/2 ČL Soľ
- 2 KS Cibuľa červená
- 1/2 Kg Kapusta kyslá
- 1/2 ČL Čierne korenie (mleté)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1.Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 4 deci vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia. Ak je príliš husté, pridáme mlieko.
-
Krok 2.
2.Cesto odložíme vykysnúť na hodinku do tepla a medzitým si pripravíme plnku - na oleji osmažíme červenú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu , čierne korenie a dusíme pol hodinu.
-
Krok 3.
3.Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch.