Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.08.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Tagliatelle
- 1 plátok Losos (1 filet bez kože)
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 strúčik Cesnak
- 1 hrnček Hrášok (aj mrazený)
-   Petržlenová vňať (na drobno nakrájané)
-   Oregáno (na drobno nakrájané)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 200 ml Sladká smotana (33%)
- 1 plátok Maslo
- kúsok   Citrónová šťava (podľa chuti)
- 2 PL Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filet z lososa osolíme a opekáme do ružova, vyberieme na tanier, odložíme bokom.
-
Krok 2.
Do výpeku dáme šalotku a cesnak na drobno pokrájané a restujeme zľahka, do sklovita. Rybí filet rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k salotke a cesnaku, ešte asi 2 minútky restujeme, pridáme hrášok/ mrazený môžme predvariť, potom zalejeme smotanou, dosolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a pridáme plátok masla.
-
Krok 3.
Cestoviny uvaríme osobitne podľa návodu, scedíme a pridáme do omáčky. Nasypeme bilinky a premiešame... Citrónovú šťavu pridávam až na tanieri, nie každý to má rád.
-
Krok 4.
Losos by mal byť čerstvý, chladený. Chuť je o niečo lepšia, ale robila som už aj z mrazeného, aj z tresky a je to výborné a ľahké.
-
Krok 5.
Rýchly obed, či večera. Dobrú chuť