Prajeme dobrú chuť :)

Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.08.19

4.67 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Filet z lososa osolíme a opekáme do ružova, vyberieme na tanier, odložíme bokom.

  2. Krok 2.

    Do výpeku dáme šalotku a cesnak na drobno pokrájané a restujeme zľahka, do sklovita. Rybí filet rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k salotke a cesnaku, ešte asi 2 minútky restujeme, pridáme hrášok/ mrazený môžme predvariť, potom zalejeme smotanou, dosolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a pridáme plátok masla.

  3. Krok 3.

    Cestoviny uvaríme osobitne podľa návodu, scedíme a pridáme do omáčky. Nasypeme bilinky a premiešame... Citrónovú šťavu pridávam až na tanieri, nie každý to má rád.

  4. Krok 4.

    Losos by mal byť čerstvý, chladený. Chuť je o niečo lepšia, ale robila som už aj z mrazeného, aj z tresky a je to výborné a ľahké.

  5. Krok 5.

    Rýchly obed, či večera. Dobrú chuť



Pečená krkovička, kapusta a knedľa
Cícerová polievka
Plnený chlieb