Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.08.19
4.67 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Iveta Lapinová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Tagliatelle
- 1 plátok Losos (1 filet bez kože)
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 strúčik Cesnak
- 1 hrnček Hrášok (aj mrazený)
-   Petržlenová vňať (na drobno nakrájané)
-   Oregáno (na drobno nakrájané)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 200 ml Sladká smotana (33%)
- 1 plátok Maslo
- kúsok   Citrónová šťava (podľa chuti)
- 2 PL Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filet z lososa osolíme a opekáme do ružova, vyberieme na tanier, odložíme bokom.
-
Krok 2.
Do výpeku dáme šalotku a cesnak na drobno pokrájané a restujeme zľahka, do sklovita. Rybí filet rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k salotke a cesnaku, ešte asi 2 minútky restujeme, pridáme hrášok/ mrazený môžme predvariť, potom zalejeme smotanou, dosolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a pridáme plátok masla.