Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Múka hladká
- 400 ml Mlieko polotučné
- 400 ml Pitná voda
- 50 g Droždie
- 1 PL Cukor kryštálový
- Olej slnečnicový (na vyprážanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Do vlažného mlieka, vody a cukru rozdrobíme droždie.
-
Krok 2.
2. Pripravený kvások vlejeme do preosiatej múky so soľou. Necháme cca 3/4 hodinu nakysnúť na teplom miedte.
-
Krok 3.
3.Cesto dáme na pomúčenú dosku,rozdelíme na 16 ks bochníčkov.
-
Krok 4.
4.Premiestnime na naolejovanú tácku a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
-
Krok 5.
5.Rozohrejeme si väčšie množstvo oleja a rukou ťaháme bochníčky do kruhu a vložíme do oleja.
-
Krok 6.
6. Pečieme z oboch strán do zlatista.