Prajeme dobrú chuť :)

Domáce kysnuté langoše

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.07.19

4.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1. Do vlažného mlieka, vody a cukru rozdrobíme droždie.

  2. Krok 2.

    2. Pripravený kvások vlejeme do preosiatej múky so soľou. Necháme cca 3/4 hodinu nakysnúť na teplom miedte.

  3. Krok 3.

    3.Cesto dáme na pomúčenú dosku,rozdelíme na 16 ks bochníčkov.

  4. Krok 4.

    4.Premiestnime na naolejovanú tácku a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

  5. Krok 5.

    5.Rozohrejeme si väčšie množstvo oleja a rukou ťaháme bochníčky do kruhu a vložíme do oleja.

  6. Krok 6.

    6. Pečieme z oboch strán do zlatista.



Frankfurtská polievka
Spagetti Bolognese
Bakoňské kotlety s domácimi haluškami