Domáce kysnuté langoše
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.07.19
4.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Múka hladká
- 400 ml Mlieko polotučné
- 400 ml Pitná voda
- 50 g Droždie
- 1 PL Cukor kryštálový
-   Olej slnečnicový (na vyprážanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1. Do vlažného mlieka, vody a cukru rozdrobíme droždie.
-
Krok 2.
2. Pripravený kvások vlejeme do preosiatej múky so soľou. Necháme cca 3/4 hodinu nakysnúť na teplom miedte.