4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Zemiaky (stredne veľké)
- 1 KS Cuketa (nelúpať, na kolieska)
- 200 g Anglická slanina (alebo úd. bôčik)
-   Bravčová masť
-   Soľ (podľa chuti)
- 2 štipka Rasca (podľa chuti)
-   Sušený cesnak (podľa chuti)
-   Rozmarín (mletý, podľa chuti)
-   Grilovacie korenie (podľa chuti)
- 100 ml Smotana na šľahanie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme masťou. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,5 cm hrubé kolieska.
-
Krok 2.
Do pekáča skladáme striedavo rad plátkov zemiakov, cukety a anglickej slaniny, osolíme, okoreníme, posypeme korením a vložíme do rúry, vyhriatej na 180 stupňov.