Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakový prívarok

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zo slaninky odrežeme kožu a dáme ju variť do 1,5l vody. Slaninku rozrežeme na štyri plátky, odložíme bokom. Do vriacej vody pridáme ošúpané, na polovice pokrájané zemiaky. Osolíme, pridáme bobkový list, korenie, cibuľu-bielu časť a cesnak, nakrájané nadrobno.

  2. Krok 2.

    Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Potom zemiaky vyberieme na tanier, osem poloviciek, kožu zo slaniny a bobkový list. Zvyšné zemiaky s cibuľou a cesnakom rozmixujeme vo vývare. Pridáme smotanu, alebo creme fresch a pomaly, ale dobre rozmiešame na miernom ohni. Zvyšné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k privarku. Necháme prejsť varom.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Plnená paprika so zemiakovým pyré
Ryba na masle
Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw