Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zeleninové rizoto so syrom

.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 17.05.19

5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapínová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Je to úplne jednoduché......potrebujeme jarnú cibuľku, ľubovoľnú zeleninku...mrkva, kaleráb, brokolica, hrášok, kukurica, karfiol a podobne, všetko to spolu orestujem na oleji, pridáme potrebné množstvo ryže, zalejeme dvojnásobným množstvom zeleninového vývaru, ako bola ryža a privedieme do varu, potom stiahneme teplotu, povaríme asi 5 minút a vypneme.

  2. Krok 2.

    Necháme, neodkrývame, aspoň 15 minút, tak ryža nasaje vývar a zmäkne. No a ešte k zeleninke....brokolicu varím osobitne, len pár sekúnd, opláchneme studenou vodou, aby sa nerozvarila a zachovala si peknú farbu, k rizotu ju primiešam, až po zmäknutí ryže... No a nakoniec, už na tanieri, posypeme rizoto strúhaným syrom, najlepší je parmazan...

  3. Celý postup nájdeš SEM



Mätová omáčka
Zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslá kapusta
Španielaska Paella