Prajeme dobrú chuť :)

Cuketové krokety so zemiakovou kašou

Tuhle úpravu cukety u nás ochutnali a pochválili i zapřísáhlí odpůrci již zmíněné zeleniny, kteří tvrdí, že cukety nesnášejí a nikdy, zdůrazňuji nikdy, by je nedali do úst....

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.05.19

5 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Rekapitulácia: Cca 300g cukety (mladé plody nelúpe a strúhame aj so šupkou, starší vydlabávám a zbavujem tvrdé šupky), 100g tvrdého syra (najemno nastrúhať), 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku (prelisovať) a mimo to vajce, strúhanka a hladká múka na obalenie.

  2. Krok 2.

    Cuketu aj so šupkou nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme "vyplakať" a potom vyžmýkať. Pridáme nastrúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, vajce, múku a strúhanku a všetko dôkladne rukou premiešame. Podľa potreby kľudne ešte máličko zahustíme strúhankou, cesto je mäkké, ale malo by držať tvar. Ihneď tvoríme malé guličky, placky alebo valčeky, to záleží úplne na vašej fantázii, obalíme v trojobale a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  3. Krok 3.

    Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď servírujeme.



Špenátová roláda so syrom a šunkou
Hovädzí guľáš s gratínovanými zemiakmi
Rybie filé na masle a hrášku