Domáce rohlíky či rožky
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Miroslava Jurásková
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 200 g Múka hladká
- 300 g Múka polohrubá
- 50 g Bravčová masť
- 250 ml Pitná voda (vlažná)
- 21 g Droždie
- 10 g Soľ
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto som nechala spracovať a kysnúť v pekárni (domáca pekáreň). Z vykysnutého cesta urobiť hrčky nechať chvíľu odpočinúť. Potom rozváľať, umotat rožky a nechať na plechu 40min kysnúť. Postriekať vodou, vložiť do vyhriatej rúry na 200st. Pečieme 15 - 20 min.