Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Lievance s jahodovou polevou

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19

4.92 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mlieko v hrnci trochu ohrejeme, malú časť odoberieme do hrnčeka, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a trošku múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Ten potom vlejeme ku zvyšku mlieka, pridáme vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru, cukor, štipku soli a múku a najlepšie metlou vymiešame hladké cesto. Priklopíme pokrievkou a necháme vykysnúť, cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

  2. Krok 2.

    Potom použijeme malú naberačku, tá nám bude slúžiť ako odmerka. Cesto lejeme na máličko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán dozlatista. Smažíme malé lievance s priemerom asi 8cm a z tohto množstva cesta som urobila 30 kúskov.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Langoše
Vanilkové rožteky
Jačmenné krúpy s tekvicou a rybou