Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáce Housky alebo žemle

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.05.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 65 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

  2. Krok 2.

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.

  3. Krok 3.

    Z cesta možno tvarovať nie len žemle ale aj pletenky, rožky, sendvič a pod.



Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou
Maslové rožteky
Rýchly linecký koláč s marmeládou