Domáce Housky alebo žemle
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.05.19
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 65 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 ml Mlieko (vlažné)
- 1 kocka Droždie
- 500 g Múka hladká
- 2 PL Olej
- 80 g Majonéza
- 1,5 ČL Soľ
- 1 ČL Rasca mletá
- 1 KS Vajce (na potretie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.
-
Krok 2.
Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.