Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáce Housky alebo žemle

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.05.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 65 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

  2. Krok 2.

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Pečené bravčové koleno v rímskom hrnci
Loďky z lístkového cesta