Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.04.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 200 g Syr niva s modrou plesňou
-   Múka hladká
- 3 KS Vajce
- 220 ml Olej slnečnicový
- 1 KS Vajce
- 1 PL Horčica plnotučná
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 1 ČL Ocot
- 1/2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Domáca majonéza:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Nivu nakrájame na cca 1cm silné trojuholníky, obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Keď máme všetky kúsky Nivy obalené, zriedime vajcia lyžicou mlieka (zmes potom lepšie nasiakne do predošlého obalu), prešľaháme, v tejto zmesi každý kúsok namočíme a opäť obalíme v strúhanke. Ihneď vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista a ukladáme na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný tuk.
-
Krok 2.
Domáca majonéza: Všetky suroviny dáme do veľa úzke nádoby (ideálne originál od ručného el.šlehače, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.