5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 1
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 100 g Maslo
- 50 g Múka hladká
- 700 ml Mlieko
- 100 ml Smotana na šľahanie
- 500 g Fazuľa struková (mrazené žlté)
- 1 PL Cukor kryštálový
- 4 PL Ocot
- 1 ČL Vegeta
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazuľky podusíme v osolenej vode s dvoma lyžicami octu do polomäkka, potom scedíme. Maslo speníme, zasypeme múkou a vymiešame hladkú zápražku. Postupne prilievame mlieko podľa hustoty a za stáleho šľahania metličkou uvedieme do varu.
-
Krok 2.
Pridáme kôpor, vegetu, osolíme a znížime teplotu. Za občasného miešania varíme asi 20-25 minút. Pridáme cukor, dve lyžice octu, smotanu a scedené fazuľky. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme už len prehriať a podávame s varenými zemiakmi a vajcami.