Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Fazuľky na smotane

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 27.04.19

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 1
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Fazuľky podusíme v osolenej vode s dvoma lyžicami octu do polomäkka, potom scedíme. Maslo speníme, zasypeme múkou a vymiešame hladkú zápražku. Postupne prilievame mlieko podľa hustoty a za stáleho šľahania metličkou uvedieme do varu.

  2. Krok 2.

    Pridáme kôpor, vegetu, osolíme a znížime teplotu. Za občasného miešania varíme asi 20-25 minút. Pridáme cukor, dve lyžice octu, smotanu a scedené fazuľky. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme už len prehriať a podávame s varenými zemiakmi a vajcami.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Smažená niva s anglickou slaninou
Bravčové kocky na cibuľke s cuketou a cuketové halušky
Klasický uhorkový šalát